• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur
Sport
WILT U WETEN HOE U KUNT TRAINEN VOLGENS UW LICHAAMSTYPE?

WILT U WETEN HOE U KUNT TRAINEN VOLGENS UW LICHAAMSTYPE?

Misschien heb je wel eens gehoord van de drie verschillende lichaamstypes, ook wel de somatotypes genoemd, maar wist je dat het ook belangrijk is om te sporten volgens je lichaamstype?

Je lichaamstype is voornamelijk genetisch bepaald, maar dat betekent niet dat je beperkt bent tot een bepaald niveau van fitheid. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat je dat zandloperfiguur krijgt als je aanleg hebt om een ​​meer recht en smal lichaamstype te hebben, zijn er manieren waarop je kunt trainen om het meeste uit je lichaamstype te halen en een gezond fitnessniveau te hebben dat voelt groot!

Aangezien niet alle lichaamstypes hetzelfde zijn, kan het zijn dat u zich niet identificeert met één specifiek lichaamstype, en dat is volkomen normaal! Toch zou dit bericht je enige begeleiding moeten geven over hoe je kunt trainen en eten om je eigen individuele doelen te bereiken.

WAT ZIJN DE 3 LICHAAMSTYPEN?
Het idee van lichaamstypes veralgemeent de vorm en samenstelling van het menselijk lichaam en verdeelt de kenmerken in drie algemene categorieën, bekend als de drie somatotypes. De drie lichaamstypes zijn Ectomorph, Mesomorph en Endomorph. Je kunt een goed idee krijgen van hoe deze lichaamstypes eruit zien en waar ze geneigd zijn meer spieren op te bouwen en meer vet op te slaan uit de onderstaande afbeelding.

DE GESCHIEDENIS ACHTER DE SOMATOTYPE THEORIE
Het idee van de drie lichaamstypes werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 1940 door Willian Sheldon, een professor aan de Universiteit van Houston. Na het bestuderen van de lichaamsbouw van honderden mensen, ontdekte hij drie uitersten van lichaamstypes: ondergewicht, atletisch en overgewicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *